Circulair werken

Wij doen het al jaren!

Molenaar Service werkt zo veel mogelijk circulair. Dat betekent: werken zonder nog afval te produceren. Beton bijvoorbeeld eindigt dan niet als afval, maar als nieuw beton in een bouwproject. Hoe krijgen we dat voor elkaar?

Circulaire economie: afval wordt grondstof
Als sloop- en bouwbedrijf gebruiken we veel materialen, denk aan zand, grond en beton. Deze materialen zijn ruim voorhanden en raken niet snel uitgeput. Wél hebben we er enorme hoeveelheden van nodig. Met efficiënt gebruik en hergebruik verlagen we die impact. Want hoe minder grondstofwinning en transport, hoe minder CO2-uitstoot.

Slim materiaalgebruik
Tijdens het slopen en bouwen gebruiken we duurzaam geproduceerde materialen. We hergebruiken – indien mogelijk – materialen van gesloopte bouwwerken. Ook verlengen we de levensduur van materialen.

Samen
Molenaar Service kan dit niet alleen. Circulair werken doe je samen. Daarom kijken we met onze partners hoe we de materiaalstromen ‘gesloten’ krijgen. We stimuleren onze werknemers en klanten tot duurzaam (her)gebruik. Het gezamenlijke doel is om bewuster te  werken én meer en beter te recyclen.

Meer informatie?
Mail ons of bel 0174 29 85 03

Lees meer over slopen

Molenaar Service voert sloopwerken uit van elke categorie. Van renovatiesloop tot bouwsloop. Of het nou gaat om een keukenblok of een totaal fabrieksterrein. Wij slopen het en verzorgen de totale afvoer van de materialen voor u.

Lees meer over boren

Met onze diamantboren en zagen maken we uitsparingen in alle steenachtige objecten, beton en asfalt. Geluidsarm werken en het boren en zagen met diamant in water- of stofgevoelige, kleine ruimtes is onze specialiteit.

Lees meer over bouwen

Molenaar Service kijkt verder dan alleen de sloop- en boorwerkzaamheden. Met ons team van vakbekwame medewerkers uit verschillende bouw-disciplines kunnen wij flexibel bijspringen tijdens uw bouwproject.

Lees meer over infra

Infra-werkzaamheden of grondwerk vormt de basis voor uw bouw- of ontwikkelplannen. Molenaar Service is expert in het aanbrengen van een solide fundering voor uw plannen. Zowel zichtbaar op maaiveld als onder de grond.